PRODUSE


Viziteaza site-ul Romkor.ro pe ShopMania

Viziteaza profilul lui romkor din Okazii.ro

Ghidul tau autentic de shopping.

www.price.ro - your shopping expert
Compari.ro - ghid autentic de shopping

Apa de la robinet vs. apa de izvor vs. apa minerala vs. apa filtrata


Apa de la robinet vs. apa de izvor vs. apa minerala vs. apa filtrata


hidratare apa

Este apa filtrata mai sanatoasa decat cea de la robinet, minerala plata (de izvor) sau carbogazoasa (de izvor)? Care sunt beneficiile apei purificate cu ajutorul unui dozator cu sistem de filtrare versus cele ale apei imbuteliate sau ale apei de la robinet? In continuarea acestui articol vom discuta despre fiecare dintre aceste tipuri de apa, realizand o comparatie pe baza literaturii de specialitate publicate pana in momentul de fata.


Inainte de toate, este important sa intelegem care este potentiala contributie nutritionala a apei de baut. In 2005, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS sau sau WHO - acronimul in limba engleza a denumirii World Health Organization) a organizat o conferinta la care au participat experti din intreaga lume. Pe durata evenimentului s-au analizat rezultatele a peste 80 de studii epidemiologice realizate in ultimii 50 de ani. Studiile au vizat problema consumului de apa dura, impactul mineralelor asupra sanatatii si posibilitatea reducerii incidentei bolilor cardiovasculare ischemice.


Conform rezultatelor discutate in cardrul conferintei, nutrientii care se gasesc deseori (in cantitati semnificative) in apa potabila provenita din diferite surse sunt:

  • Avand in vedere ca aceste dozatoare apa cu sistem de filtrare se racordeaza direct la reteaua de apa, ele ofera acces convenabil si constant la apa curata.
  • Alimentarea cu apa fiind constanta, nu este necesara inlocuirea sau reumplerea bidoanelor grele de apa si implicit manipularea acestora.
  • Filtrele cu care acestea sunt prevazute curata apa de particule potential nocive pentru sanatate, eliminand in acelasi timp gustul si mirosul puternic de clor.
  • Calciu - important pentru sanatatea oselor si posibil pentru sanatatea aparatului cardiovascular.
  • Magneziu - important pentru sanatatea sistemului osos si a aparatului cardiovascular.
  • Fluor - eficient in prevenirea cariilor dentare.
  • Sodiu - un important electrolit extracelular pe care il pierdem prin transpiratia excesiva.
  • Cupru - are caracter antioxidant si contribuie la mentinerea sanatatii aparatului cardiovascular.
  • Seleniu - are caracter antioxidant si este important pentru sistemul imunitar.




Apa de la robinet


apa pahar


Acum 40 de ani, putine persoane puneau la indoiala calitatea apei de la robinet. In ultimul timp, insa, interesul pentru sanatate a crescut, ceea ce a determinat efectuarea mai multor studii ce verifica substantele potential periculoase din apa.

Chiar daca oamenii au tot dreptul sa fie ingrijorati cu privire la lichidul pe care il consuma zi de zi, faptul ca multe persoane au renuntat la apa de la robinet in favoarea celei imbuteliate nu reprezinta tocmai o miscare justificata.

In realitate, tratamentul apei de la robinet a fost imbunatatit considerabil, iar regulile europene ce privesc calitatea acestui tip de apa sunt foarte stricte.

Cat de sanatoasa este apa de la robinet?


Conform USDA, consumul zilnic de 2-3 litri de apa de la robinet asigura >1% din totalul recomandat de cupru (10%), calciu (6%), magneziu (5%) si sodiu (3%).


Care sunt riscurile consumului apei de la robinet?


In unele cazuri, s-au gasit in apa de baut urme de plumb, derivati ai clorului, diferite produse farmaceutice si plumb, derivati ai clorului, diferite produse farmaceutice. Efectul cantitatilor detectate asupra sanatatii este inca necunoscut, insa acestea s-ar putea dovedi nocive.

In concluzie, apa de la robinet este sigura pentru consum, fiind bogata in cateva minerale benefice pentru sanatate. Exista, totusi, riscul ca aceasta sa contina anumite substante precum plumb, derivati al clorului, urme de produse farmaceutice si microparticule din plastic.


Apa minerala plata (de izvor) si apa carbogazoasa (de izvor)


apa pahar

In ultimii ani, industria apei imbuteliate ne-a facut sa credem ca apa minerala plata si carbogazoasa provenita dintr-o sursa naturala (izvor) este cea mai sanatoasa optiune. Dar este acest lucru dovedit stiintific? Ne vom uita atent la beneficiile si aspectele negative ale acestui tip de apa.

Beneficiile apei minerale plate si carbogazoase


Exista numeroase studii, precum aceasta cercetare, care arata ca apa de acest fel contine minerale cum ar fi calciu, magneziu, clor, fier etc. Totusi, in timp ce studiile confirma faptul ca aceste minerale sunt intr-adevar sanatoase, ele nu mentioneaza ca acest tip de apa este mai sanatos decat celelalte. De fapt, atat apa de la robinet, apa filtrata, dar si o multitudine de fructe si legume sunt bogate in mineralele mentionate mai sus.

Potrivit conferintei organizate de OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) in 2005, pentru oamenii care traiesc in regiuni in care fructele si legumele nu sunt usor accesibile, consumul apei minerale plate si carbogazoase poate fi benefic.


Aspectele negative ale apei minerale plate si carbogazoase


Oamenii de stiinta au realizat multe cercetari care studiaza contaminarea apei imbuteliate (minerala plata sau carbogazoasa) cu particule din plastic. Conform unei analize realizate de OrbMedia in 2018, in 92% din totalul apelor imbuteliate din Europa s-au gasit microparticule din plastic, al caror efect asupra sanatatii este inca necunoscut, insa ar putea fi periculos.

Asadar, apa minerala plata si carbogazoasa provenita dintr-o sursa naturala (izvor) contine minerale benefice pentru sanatate. Pe de alta parte, sunt sanse foarte mari ca aceasta sa contina si microparticule din plastic, ce pot fi nocive pentru sanatate.


Apa filtrata


apa pahar

Purificatoarele de apa nu sunt o inventie noua, insa tehnologia a fost perfectionata treptat. In prezent, procesul de filtrare este unul foarte eficient. In plus, aceste dozatoare de apa cu filtredozatoare de apa cu filtre sunt usor de instalat si folosit, au un pret accesibil si ofera o sursa permanenta de apa curata. Montarea unui asemenea aparat este fezabila in aproape orice locuinta, cladire de birouri, sala de evenimente, spital etc. din Europa.

Problema micro particulelor din plastic ce se gasesc atat in apa minerala plata sau carbogazoasa, cat si in cea de la robinet nu este una care isi va gasi rezolvarea prea curand. Din fericire, un sistem de filtrare a apei este o solutie foarte buna pentru accesul la apa necontaminata. In plus, un studiu recent a confirmat faptul ca apa purificata cu ajutorul unui dispozitiv de filtrare poate sa elimine urme de substante ce pot fi periculoase pentru sanatate.

Toate cele prezentate mai sus arata ca apa filtrata va reduce considerabil cantitatea de contaminanti potential nocivi prezenti in compozitia lichidului. De aceea, apa filtrata pare a fi mai sanatoasa decat apa imbuteliata (minerala plata sau carbogazoasa) si de la robinet.

Toate cele trei tipuri de apa sunt sigure pentru consum. Asadar, alegerea trebuie facuta pe baza beneficiilor pe care fiecare categorie le poate avea asupra sanatatii. Este recomandat sa tinem cont in special de potentialele riscuri pe care le prezinta fiecare tip in parte.






Apa minerala plata (de izvor) si apa carbogazoasa (de izvor)


Apa de la robinet


Apa filtrata


Continut de minerale


Mic spre mare - depinde de recipientul in care este imbuteliata


Mic spre mare - depinde de sursa


Mic spre mare - depinde de tipul purificatorului


Risc de contaminare cu substante care ar putea fi nocive pentru sanatate


Risc mediu


Risc mediu


Risc foarte scazut




Prin urmare, apa filtrata pare a fi cea mai sanatoasa varianta. Un purificator de apa de buna calitate va reduce considerabil riscul ca lichidul sa fie contaminat cu substante ce ar putea fi periculoase. Asta inseamna ca, pe termen lung, apa filtrata are mai multe beneficii pentru sanatate in comparatie cu celelalte tipuri de apa.


Urmareste-ne si pe facebook

Urmareste-ne si pe instagram


spacer
Romkor International - Dozatoare apa, Purificatoare Apa si Bideuri Midea
Telefon: 0727102557, Email: office@romkor.ro,
Strada Matei Basarab 9A, Ilfov, 077190, Voluntari, RO

Website detinut de ROMKOR INTERNATIONAL S.R.L., CIF: RO8914976, Reg.Com: J23/1756/2006
Please click to see profile.

romkor.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.