PRODUSE


Viziteaza site-ul Romkor.ro pe ShopMania

Viziteaza profilul lui romkor din Okazii.ro

Ghidul tau autentic de shopping.

www.price.ro - your shopping expert
Compari.ro - ghid autentic de shopping

Importanta unui aer curat in locuinta


Importanta unui aer curat in locuinta


aer curat natura
 

Cand vorbim despre aer poluat, ne gandim in primul rand la aerul pe care il respiram afara, la autoturisme, fabrici, ceata, stratul de ozon etc. Dar ce se intampla in casele noastre? Este aerul din apartament la fel de poluat ca cel de afara? Raspunsul este unul afirmativ. In unele cazuri, aerul din locuinta poate fi chiar mai poluat decat cel de afara. De aceea, este bine sa cunoastem cat mai multe despre acest subiect, dar si sa actionam in acest sens.

Ce poluanti exista in locuinte?


  • Praful. Este probabil cel mai cunoscut poluant, nu doar in locuinte, dar si in spatiile exterioare. Praful din apartamente, case sau birouri este format de obicei din polen de plante, celulele epiteliale ale oamenilor, fibre textile, fire de par de la oameni sau animale, particule de hartie, minerale din sol aduse din exterior, particule arse si multe altele.
  • Mucegaiul
  • Umezeala
  • Produse din tutun
  • Produse de menaj, parfumuri si produse cosmetice
  • Centrala termica sau produsele de racire a aerului
  • Materialele de constructie si mobilierul.
  • Radonul, un gaz radioactiv, fara miros si culoare, care este prezent in toate locuintele si este emis de materialele de constructie ale casei.
  • Aerul din exterior, care patrunde in locuinte prin aerisire sau sistemele de ventilatie.

Riscurile pentru sanatate


Importanta unui aer curat in locuinta a capatat amploare in ultimele decenii, intrucat oamenii petrec mai mult timp in locuinte sau birouri. Daca aerul este poluat in casa, starea ta de sanatate va fi, de asemenea, afectata. Uneori efectele sunt imediate, alteori acestea apar dupa cateva luni sau chiar cativa ani. Printre efectele imediate se numara iritatii ale ochilor, gatului sau nasului, dureri de cap, stari de ameteala si oboseala. Acestea sunt de scurta durata si pot fi tratate. In scurt timp de la expunerea la aer poluat pot sa se dezvolte si afectiuni ale sistemului respirator, printre care astmul, care, desi nu se trateaza, se poate tine sub control. Efectele pe termen lung se refera la afectiuni ale sistemului respirator, ale inimii sau chiar cancer.

Retine ca fiecare persoana reactioneaza diferit cand este expusa la anumiti poluanti, de aceea este foarte important sa actionezi cand observi aparatia primelor simptome.

Cum sa imbunatatesti calitatea aerului?


Controleaza sursele de poluare

curatenie apartament

Daca in locuinta ta exista surse de poluare, este timpul sa minimizezi efectul acestora. Prin urmare, curatenia facuta la timp controleaza aparitia prafului, a mucegaiului si altor particule. Atunci cand amenajezi locuinta, verifica materialele din care este produs mobilierul. Daca ai covoare, ai grija ca acestea sa fie confectionate din materiale antialergice si care se curata foarte usor. Citeste atent etichetele de pe produsele de menaj pe care le folosesti si opteaza pentru cele ecologice, naturale. Esti fumator? Incearca sa fumezi in balcon, daca acesta este descoperit, sau afara.

Ventileaza locuinta

ventilatie apartament

O metoda buna pentru a diminua cantitatea poluantilor din aer este sa cresti cantitatea de aer exterior care intra in locuinta ta. Aeriseste locuinta prin deschiderea periodica a usilor si a geamurilor. In perioada rece a anului, mai ales iarna, aeriseste locuinta cel putin o data pe zi, indiferent de temperatura de afara. Este suficient sa lasi geamurile deschise pentru 10-20 minute.

Nu uita de umiditate

Mucegaiul si acarienii iubesc umezeala. De aceea, mentine nivelul umiditatii din locuinta in intervalul 30-50% pentru a tine majoritatea alergenillor sub control.

Foloseste un purificator de aer

In cazul in care anumiti poluanti nu pot fi eliminati 100% din locuinta ta, varianta perfecta este purificatorul de aer. Acesta va avea grija sa elimine toti poluantii si va filtra aerul. Eficacitatea acestuia depinde de cantitatea poluantilor pe care ii colecteaza din aer si de volumul efectiv de aer care trece prin acesta. Folosirea unui purificator de aer este recomandata tuturor care sufera de diferite afectiuni ale sistemului respirator sau alergii, familiilor cu copii, celor care au animale de companie si tuturor celor care au grija de sanatatea lor. Daca te regasesti printre aceste persoane, afla cum alegi cel mai bun purificator de aer.



Urmareste-ne si pe facebook

Urmareste-ne si pe instagram


spacer
Romkor International - Dozatoare apa, Purificatoare Apa si Bideuri Midea
Telefon: 0727102557, Email: office@romkor.ro,
Strada Matei Basarab 9A, Ilfov, 077190, Voluntari, RO

Website detinut de ROMKOR INTERNATIONAL S.R.L., CIF: RO8914976, Reg.Com: J23/1756/2006
Please click to see profile.

romkor.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.