PRODUSE
Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

SSL
Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.



Viziteaza site-ul Romkor.ro pe ShopMania

Viziteaza profilul lui romkor din Okazii.ro

Ghidul tau autentic de shopping.

www.price.ro - your shopping expert
Compari.ro - ghid autentic de shopping

Calitatea apei filtrate vs. apa de la robinet


Calitatea apei filtrate vs. apa de la robinet


tija bideu electric
 

Pana acum cativa ani, oamenii nu acordau o atentie deosebita apei pe care o beau. Consumul apei de la robinet era frecvent in randul multor familii - reprezenta normalitatea perioadei de atunci. In prezent, insa, atitudinea acestora cu privire la alegerile pe care le fac pentru propria sanatate s-a schimbat, iar intrebarea tot mai des intalnita a devenit „Acest lucru imi afecteaza in vreun fel sanatatea?”. Astfel, si apa potabila este unul dintre subiectele de interes major.

Cu siguranta ca si tu ai tot auzit despre calitatea apei filtrate si despre efectele negative pe care le poate avea consumul de apa de la robinet, insa pentru a lua o decizie legata de sanatatea ta, este esential sa beneficiezi de o informare corecta si complexa. De aceea, in articolul de astazi iti prezentam o analiza comparativa intre apa de la robinet si apa filtrata.

Calitatile esentiale ale apei potabile


Inainte de a incepe analiza propriu-zisa, este important sa stii ca exista o serie de calitati pe care orice apa potabila trebuie sa le indeplineasca. Acestea sunt criteriile de baza de care iti sugeram sa tii cont in alegerea apei pe care o bei:

  • In apa potabila nu trebuie sa existe microorganisme, paraziti sau substante care constituie un pericol pentru sanatatea umana, conform Legii 458/2002.
  • Valoarea PH-ului apei potabile trebuie sa fie cuprinsa in intervalul 6,5 si 8,5.
  • Apa potabila trebuie sa fie bogata in minerale naturale, precum calciul si magneziul.
  • Apa potabila trebuie sa aiba un gust bun.

In functie de aceste calitati esentiale, precum si tinand cont de alte criterii, vom prezenta in continuare caracteristicile principale ale fiecarui tip de apa: apa de la robinet, respectiv apa filtrata.


Apa de la robinet si riscurile pentru sanatate


Desi tratamentul apei de la robinet a fost serios imbunatatit in ultimii ani, tot mai multi oameni continua sa opteze pentru apa filtrata, pe care o considera mult mai sigura pentru sanatatea lor, pe termen indelungat. Iata, asadar, care sunt principalele riscuri ale apei de la robinet, ii determina pe multi sa se orienteze fie la apa imbuteliata, fie la apa filtrata:

Cantitatea excesiva a anumitor substante


In apa de la robinet se regasesc minerale, precum calciu si magneziu, cu efecte pozitive asupra sanatatii noastre. Lucrurile, insa, se schimba in momentul in care acestea se acumuleaza in exces, iar consecintele pot fi grave.

Prezenta substantelor daunatoare sanatatii


Clorul si derivati ai lui, plumbul, diferite produse farmaceutice sunt doar cateva dintre substantele nocive care se regasesc in apa de la robinet. Acestea pot dauna sistemului digestiv, dar si sistemului nervos. Totodata, este de retinut ca se formeaza compusi organoclorurati - un rezultat al factorilor externi asupra clorului. In urma interactiunii dintre compusii organoclorurati si compusii organici naturali rezulta substante noi, care se acumuleaza in corp, ducand la probleme precum slabirea sistemului imunitar, afectiuni cardiovasculare, afectiuni ale tractului gastro-intestinal.

Mirosul si gustul neplacute al apei


Amoniul si hidrogenul sulfurat din apa sunt raspunzatori pentru mirosul neplacut al acesteia. De asemenea, cantitatea excesiva de fier are drept consecinta distrugerea calitatilor organoleptice ale apei: culoarea ei devine maro, iar gustul se inrautateste semnificativ. Astfel, apa de la robinet nu indeplineste una dintre caracteristicile esentiale: gustul bun, lucru care ii determina pe multi sa renunte sa o mai consume.

Calitatile apei filtrate


Purificatoarele de apa ocupa un loc din ce in ce mai important atat in mediul casnic, cat si in mediul profesional, numeroase companii asigurandu-se ca angajatii lor beneficiaza de o apa de cea mai buna calitate. Printre avantajele cele mai importante ale apei filtrate se numara:

Eliminarea substantelor nocive


Clorul este unul dintre principalii inamici pentru sanatatea noastra, care se regaseste in apa de la robinet. Un filtru de apa, insa, reuseste sa elimine aceasta substanta nedorita. In plus, in apa filtrata nu se gaseste nici plumb, o alta substanta daunatoare. Cu alte cuvinte, riscul de contaminare este foarte scazut, spre deosebire de riscul mediu de contaminare, specific apei de la robinet.

Gust si miros placute


Sau, mai bine spus, lipsa gustului si a mirosului. Inca de mici am invatat ca apa pura este incolora, insipida si inodora. Acest lucru se aplica si in cazul apei filtrate, care indeplineste, astfel, doua caracteristici esentiale ale apei autentice.

Prezenta mineralelor benefice organismului


Asa cum ai aflat deja, apa reprezinta o sursa importanta de minerale, insa atunci cand ele se afla in exces, devin daunatoare sanatatii. Apa filtrata, insa, are marele avantaj de a pastra mineralele necesare organismului nostru, intr-o cantitate potrivita.

Chiar daca tratamentul apei de la robinet s-a imbunatatit in ultimii ani, oamenii opteaza din ce in ce mai des pentru apa filtrata, care elimina si cele mai mici riscuri pentru sanatatea lor si care intruneste calitatile cele mai importante ale apei autentice.


Urmareste-ne si pe facebook

Urmareste-ne si pe instagram


spacer
Romkor International - Dozatoare apa, Purificatoare Apa si Bideuri Hyundai
Telefon: 0727102557, Email: office@romkor.ro,
Strada Matei Basarab 9A, Ilfov, 077190, Voluntari, RO

Website detinut de ROMKOR INTERNATIONAL S.R.L., CIF: RO8914976, Reg.Com: J23/1756/2006
Please click to see profile.

romkor.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.