PRODUSE


Viziteaza site-ul Romkor.ro pe ShopMania

Viziteaza profilul lui romkor din Okazii.ro

Ghidul tau autentic de shopping.

www.price.ro - your shopping expert
Compari.ro - ghid autentic de shopping

Ghidul dozatoarelor de apa: tipuri, recomandari, avantaje si dezavantaje


Ghidul dozatoarelor de apa: tipuri, recomandari, avantaje si dezavantaje


pahar cu apa


Dozatoarele de apa au devenit destul de populare multumita faptului ca livreaza apa purificata spre consum. Acestea nu sunt prezente doar in cladirile de birouri, ci si in locuinte, baruri, scoli, sali de evenimente, spitale si alte locuri. Detinerea unui astfel de dozator este o optiune excelenta pentru a avea acces la o apa curata, cu un gust placut.


Un dozator de apa este un mod viabil de aprovizionare a unui spatiu cu apa proaspata, care are efecte benefice pentru sanatate. Atunci cand au la dispozitie apa purificata, oamenii tind sa o consume mai des, ceea ce inseamna ca nivelul de hidratare din corp va fi unul optim. Prin urmare, un dozator de apa ne mentine hidratati, sanatosi, cu chef de viata si putere de munca.

dozator apa cu sistem de filtrare W2-310H

In ciuda faptului ca cele mai multe societati moderne asigura apa potabila locuitorilor sai, calitatea acestei ape lasa uneori de dorit. In plus, clorul din apa, chiar daca nu este periculos pentru sanatate in cantitatile folosite, poate face lichidul sa capete un gust si un miros neplacut. Desi apa imbuteliata este o solutie la care apeleaza multe persoane, costul achizitionarii frecvente a acesteia este mai mare in comparatie cu utilizarea unui purificator apa. Mai mult, apa pastrata in recipiente din plastic poate contine particule de plastic. Asadar, dozatoarele de apa sunt o modalitate sanatoasa si convenabila pentru consumul de apa, precum si pentru planificarea si gestionarea acestuia.


Exista pe piata mai multe tipuri de purificatoare apa, insa cele mai comune sunt dozatoarele cu filtrare si cele cu bidoane. Vom discuta in continuare despre ambele variante, analizandu-le atat avantajele, cat si dezavantajele.


Dozatoare apa filtrare
Dozatoare apa bidon
Recomandari

Dozatoare de apa cu filtrare

dozator apa cu sistem de filtrare W2-310P


Acest tip de dozator de apa este prevazut cu filtre pentru purificarea apei. Ele se conecteaza direct la sursa principala de alimentare cu apa, livrand apa purificata spre consum. Dozatoarele cu filtrare necesita alimentare la reteaua de energia electrica.


Avantaje

dozator apa cu sistem de filtrare HWJ-110-Swarovski Jewelry Design

 • Avand in vedere ca aceste dozatoare apa cu sistem de filtrare se racordeaza direct la reteaua de apa, ele ofera acces convenabil si constant la apa curata.
 • Alimentarea cu apa fiind constanta, nu este necesara inlocuirea sau reumplerea bidoanelor grele de apa si implicit manipularea acestora.
 • Filtrele cu care acestea sunt prevazute curata apa de particule potential nocive pentru sanatate, eliminand in acelasi timp gustul si mirosul puternic de clor.
 • Pentru ca nu se utilizeaza recipiente din plastic, aceasta optiune este una prietenoasa cu mediul inconjurator. Nu este niciun secret ca folosirea plasticului contribuie la poluarea planetei. De asemenea, pericolul ca apa sa fie contaminata cu particule din plastic este eliminat.
 • Chiar daca investitia initiala poate parea costisitoare, pe termen lung, se vor economisi bani ce ar fi fost cheltuiti pe bidoane, apa imbuteliata etc.
 • Un sistem de filtrare a apei din bucatarie este foarte usor de folosit.
 • Montarea unui asemenea dispozitiv nu necesita taierea sau lipirea tevilor ori conductelor.

Dezavantaje

 • Pretul montarii si conectarii unui astfel de dispozitiv la reteaua de apa poate fi destul de ridicat.
 • Instalarea acestui tip de dozator se poate face doar in spatiile bransate la sistemul public de alimentare cu apa potabila.

Dozatoare de apa cu bidoanedozator apa bidon


Acest model de dozator are un bidon de apa fixat in partea de sus a dispozitivului. Exista si modele cu incarcare prin partea inferioara; ele folosesc o pompa pentru a livra apa din bidonul de la baza aparatului. Recipientele trebuie schimbate sau reumplute ori de cata ori se golesc.


Avantajedozator apa cu bidon


 • Investitia initiala nu este una foarte mare. Exista pe piata o gama variata de modele accesibile.
 • Dozatoarele de apa cu bidoane sunt foarte usor de utilizat.
 • Pot fi montate chiar si in spatiile care nu sunt bransate la reteaua publica de alimentare cu apa potabila.


Dezavantaje

 • Bidoanele necesita schimbare sau reumplere, ceea ce poate fi un inconvenient pentru persoanele care vor sa evite manipularea recipientelor grele si voluminoase, dar si a serviciilor frecvente de mentenanta.
 • Costul necesar pentru inlocuirea repetata a bidoanelor poate fi unul destul de ridicat.
 • Apa pastrata in astfel de recipiente poate fi contaminata cu particule din plastic.
 • Plasticul din care sunt facute bidoanele are o contributie majora la poluarea mediului inconjurator.
 • Va fi nevoie de spatiu de stocare atat pentru recipientele goale, cat si pentru cele de rezerva.

Recomandari


Atunci cand esti in cautarea unui dozator de apa, este bine sa cantaresti avantajele si dezavantajele fiecarui tip de dispozitiv.

Purificatoarele cu filtrare te ajuta sa economisesti bani pe termen lung, oferindu-ti o sursa permanenta de apa filtrata. Mai mult, acestea nu necesita inlocuirea regulata a recipientelor, fiind asadar prietenoase cu mediul inconjurator. Principalul avantaj este acela ca ofera o apa mai curata decat celalalte tipuri de dozatoare.

Dozator apa cu sistem de filtrare ROMEO 1


Purificatoarele cu bidoane pot, in schimb, fi montate in orice spatiu, chiar si in cele nebransate la reteaua de alimentare cu apa potabila. Asta inseamna ca ele reprezinta singura optiune pentru astfel de locuri.

In concluzie, functiile pe care le indeplinesc ambele tipuri de dozatoare sunt similare. In fond, rolul oricarui dozator de apa este sa ofere acces constant, rapid si convenabil la apa filtrata. Diferenta consta in modul de aprovizionare si de montare a fiecarui tip de aparat. Din analiza de mai sus, reiese totusi ca, dozatoarele de apa cu filtrare au mai multe avantaje decat cele cu bidoane.


Urmareste-ne si pe facebook

Urmareste-ne si pe instagram


spacer
Romkor International - Dozatoare apa, Purificatoare Apa si Bideuri Midea
Telefon: 0727102557, Email: office@romkor.ro,
Strada Matei Basarab 9A, Ilfov, 077190, Voluntari, RO

Website detinut de ROMKOR INTERNATIONAL S.R.L., CIF: RO8914976, Reg.Com: J23/1756/2006
Please click to see profile.