PRODUSE


Viziteaza site-ul Romkor.ro pe ShopMania

Viziteaza profilul lui romkor din Okazii.ro

Ghidul tau autentic de shopping.

www.price.ro - your shopping expert
Compari.ro - ghid autentic de shopping

Schimbarile climatice si importanta sistemelor de filtrare
Schimbarile climatice si importanta unui sistem filtrare apa


Beneficiile unui dozator apa cu filtre fata de PET-uri


Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/white-ice-formation-2869610/


 

Schimbarile climatice sunt una dintre cele mai presante probleme cu care se confrunta omenirea in prezent. Efectele schimbarilor climatice sunt deja resimtite pe tot globul, cu cresterea nivelului marii, evenimente meteorologice mai frecvente si severe si un climat in schimbare care afecteaza orice, de la agricultura la infrastructura. Desi exista multe modalitati de a aborda schimbarile climatice, o solutie adesea trecuta cu vederea este utilizarea sistemelor de filtrare in locul PET-urilor apa de unica folosinta, folosite la imbutelierea apei.


Problema cu PET-urile de apa de unica folosinta


PET-urile de apa de unica folosinta au devenit o parte omniprezenta a vietii moderne. De la magazine locale, la automate de produse, acestea sunt disponibile oriunde am merge. Cu toate acestea, ele reprezinta o sursa majora de poluare a mediului. Potrivit Ecoteca.ro, romanii au folosit aproximativ 103.51 kg de deseuri plastice pe cap de locuitor in 2019, dar doar aproximativ 44% au fost reciclate. Restul au ajuns in gropile de gunoi sau in mediu, unde pot dura sute de ani sa se descompuna. Chiar si atunci cand se descompun, elibereaza substante chimice daunatoare in sol si apa.

O alta problema cu sticlele de apa din PET de unica folosinta este impactul acestora asupra emisiilor de gaze cu efect de sera. Productia de sticle PET necesita cantitati mari de combustibili fosili, care contribuie la schimbarile climatice. In plus, transportul si refrigerarea sticlelor PET-uri de apa necesita, de asemenea, energie, care se adauga si mai mult la amprenta lor de carbon.


Solutia: sisteme de filtrare apa


O solutie la problema sticlelor PET-uri de apa de unica folosinta este utilizarea sistemelor de filtrare. Sistemele de filtrare ne permit sa purificam apa de la robinet, care este adesea la fel de sigura si curata ca apa imbuteliata, fara a fi nevoie de sticle de plastic. Prin filtrarea apei de la robinet, putem reduce cantitatea de deseuri de plastic pe care le producem si ne putem reduce amprenta de carbon.
Sistemele de filtrare vin in multe forme, inclusiv filtre montate pe robinet, filtre de blat si cani de filtrare. Sunt accesibile, usor de utilizat si pot fi instalate practic in orice casa sau birou. Sistemele de filtrare ajuta, de asemenea, la reducerea cantitatii de clor, plumb si alti contaminanti din apa noastra, facand-o mai sanatoasa si mai sigura de baut.
Pe langa beneficiile lor pentru mediu si sanatate, sistemele de filtrare sunt, de asemenea, eficiente din punct de vedere al costurilor. Comparativ apa de la robinet costa aproximativ 0.016 lei/litru, in timp ce apa imbuteliata costa aproximativ 1.5 lei pe litru. Trecand la un sistem de filtrare apa, putem economisi bani, reducand in acelasi timp impactul asupra mediului.


Rolul intreprinderilor si guvernelor


In timp ce romanii pot face diferenta utilizand un sistem filtrare apa in loc de sticle PET de apa de unica folosinta, intreprinderile si guvernele au, de asemenea, un rol important de jucat. Companiile pot incuraja utilizarea sistemelor de filtrare punandu-le la dispozitie in birourile si sediile lor si oferind angajatilor sticle de apa reutilizabile. Guvernele pot promova, de asemenea, utilizarea sistemelor de filtrare prin investitii in infrastructura de apa si oferind stimulente pentru ca intreprinderile si persoanele fizice sa treaca la acestea.
Pe langa reducerea deseurilor de plastic si a emisiilor de gaze cu efect de sera, promovarea utilizarii sistemelor de filtrare poate contribui si la conservarea apei. Potrivit United States Enviromental Protection Agency prin utilizarea sistemelor de filtrare pentru a purifica apa de la robinet, putem economisi pana la 6800 de litri de apa pe an. Acest lucru se datoreaza faptului ca producerea apei imbuteliate necesita cantitati semnificative de apa, de la productia de sticle de plastic pana la imbutelierea si transportul apei in sine.

Schimbarile climatice sunt o problema complexa care necesita o solutie cu mai multe fatete. Desi nu exista o solutie unica la problema, utilizarea sistemelor de filtrare in locul sticlelor de apa de unica folosinta este o modalitate simpla, dar eficienta de a reduce impactul nostru asupra mediului. Prin utilizarea sistemelor de filtrare, putem reduce deseurile de plastic, reducem emisiile de gaze cu efect de sera, economisim apa si economisim bani. Cu ajutorul companiilor, guvernelor si indivizilor, putem crea un viitor mai durabil pentru noi insine si pentru generatiile viitoare.Urmareste-ne si pe facebook

Urmareste-ne si pe instagram


spacer
Romkor International - Dozatoare apa, Purificatoare Apa si Bideuri Midea
Telefon: 0727102557, Email: office@romkor.ro,
Strada Matei Basarab 9A, Ilfov, 077190, Voluntari, RO

Website detinut de ROMKOR INTERNATIONAL S.R.L., CIF: RO8914976, Reg.Com: J23/1756/2006
Please click to see profile.

romkor.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.